Veo-kamera

IMG_4607.jpeg

Nylig investerte klubben i tre splitter nye videokameraer fra Veo. Disse kameraene bruker AI-teknologi (Artificial Intelligence), som gjør at kamper og treninger kan filmes uten at noen trenger å styre kameraet. Hvert kamera har to 4K-linser med 30 bilder per sekund, som gir kameraet 180○vidvinkel og AI-teknologien gjør at kameraet følger ballen. Etter opplastning er det enkelt å lage individuelle spillerklipp som kan sendes til spiller, eller vise situasjoner til laget i etterkant.

Ved å kjøpe inn tre kameraer gjør man systemet tilgjengelig for langt flere lag, både på hjemmekamper og bortekamper. For eksempel så kan et lag filme kampen sin på KGB1 og et lag filmer kampen sin på KGB3, samtidig som et tredje lag filmer bortekampen sin. Antall kameramenn involvert: Null.

Videoanalyse har lenge vært en viktig faktor i toppfotballen, men har også blitt et ekstremt godt verktøy i spillerutvikling. I en kommentar sier utviklingsansvarlig på jentesiden Jørgen Reikerås: «Anskaffelsen av Veo gir oss muligheten til å få filmet både treninger og kamper uten kameramann. I tillegg er det en interaktiv plattform på nett hvor spillerne kan se treningene/kampene og lage individuelle klipp de kan dele med trenere. På denne måten får vi filmet mer aktivitet og spillerne kan bruke verktøyet til å reflektere over egne utviklingsmål.»

 

Kameraene har blitt finansiert av en salgsdugnad i ungdomsfotballen i klubben. Så hvis du kjøper Fibgreens miljøvennlige mikrofiberkluter fra en Lyn-spiller i disse dagene, så er inntektene fra salget med på å finansiere utviklingen til morgendagens Lyn-profiler!

 

Veo-kameraets AI-teknologi har én svakhet: Skallede linjedommere. Se det morsomme klippet fra Skottland her: https://www.youtube.com/watch?v=PfOJhxm3M8U