Reikerås klar for UEFA A-lisens

Jørgen Reikerås (t.h) er tatt ut til UEFA A-lisens. Her med sportslig leder i Lyn Fotball, Fredrik Løken Bjørnskau. Foto: Lyn Damer

Utviklingsansvarlig på jentesiden, Jørgen Reikerås, er valgt ut som én av 32 trenere som nå skal ta UEFA A-lisens som fotballtrener. Med rundt 150 søkere på både dette og forrige kurs, så er det tøff kamp om plassene.

- A-lisensen, det gamle D-kurset, eller trener 3-kurset, har alltid vært en viktig milepæl for ambisiøse trenere å strekke seg etter. På mange måter kan man si at en søknad på A-lisens signaliserer en ambisjon om å ha treneryrket som levevei og at lisensen man tar med seg er bekreftelsen på at man er klar. Ikke bare for å delta, men for å bidra på toppnivå, sier elitedirektør i NFF, Lise Klaveness, til fotball.no.

Blant de utvalgte finner man blant annet kjente navn som Erik “Myggen” Mykland, Thomas Myhre og Isabell Bachor.

«Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet inn på årets A-lisens. Kurset har vært et tydelig mål jeg har hatt, og jeg ser frem til et år med god oppfølging og utvikling. Noe av det fine med kurset er at man møter andre dedikerte trenere med ulik bakgrunn som man kan lære av. Jeg har ambisjoner som trener og dette vil uten tvil være med på å heve min kompetanse, som jeg videre ønsker å ta med inn i klubb for å videreutvikle det vi driver med der. Også er det ikke minst veldig hyggelig å se at flere av mine tidligere klassekamerater fra NIH er med på kurset.» sier Reikerås.

Les mer om kriteriene og hvem andre som har kommet med på A-lisenskurset her.

Vi gratulerer Reikerås med uttaket!