Statusoppdatering og oppklaring fra styret

I to nettartikler, henholdsvis Avisa Oslo og Nordre Aker budstikke, som ble publisert den 21. november spekuleres det i at klubben vil gå konkurs. Dette er rene spekulasjoner som ikke har forankring i den faktiske situasjonen for klubben. Styret i Lyn Fotball har derfor et behov for å kommentere på det inntrykket som formidles i disse artiklene.

Spekulasjoner og realiteter
Artiklene kommer som følge av informasjonsskrivet datert 13.11, hvor Lyn Fotball skriver at den økonomiske situasjonen er av en slik karakter at det er behov for umiddelbare tiltak, «... slik at klubben kommer i havn i 2022». Som vi også skriver, så ser situasjonen for 2023 lys ut, både grunnet en ny medieavtale og det forsterkede samarbeidet med Lyn 1896.

Når Lyn Fotball er i en utfordrende økonomisk situasjon, er det vår plikt å informere våre medlemmer om dette. Vi påpeker også hvilke forhold vi mener er grunnene til dette, og hvilke tiltak styret og administrasjonen har arbeidet med over lang tid for å imøtekomme denne situasjonen.

Lyn Fotball styrer mot et nullresultat slik status er for øyeblikket. Det er imidlertid fremdeles noe usikkerhet rundt noen inntektsposter (spesielt treningsavgifter), slik at vi har sett oss nødt til å gjennomføre en dugnad for å være sikre på at vi skal gå i pluss i 2022. Klubben har lav egenkapital og det er viktig for klubben at driften i 2022 er positiv. Vi ser også at informasjonsskrivet kunne presisert dette tydeligere, slik at det ikke kunne mistolkes. Styret i Lyn Fotball beklager dersom vår formulering har skapt et bilde av en klubb på konkursens rand. Det er vi ikke!

Status i dag er følgende: Prognose tilsier i dag et driftsresultat på +10.000. Prognoseberegning er en vanskelig øvelse i seg selv. Denne gangen spesielt relatert til usikkerhet rundt hva vi kan forvente å få inn fra ubetalte fakturaer for treningsavgifter.

Sportslige resultater
Det er viktig å erkjenne at vi som klubb ikke alltid leverer det som forventes av hverken oss selv eller av våre medlemmer. Formålet med infoskrivet var nettopp å forklare en del av de årsakene som ligger til grunn for dette. Lyn Fotball er blant det beste klubbene i landet på utvikling av unge spillere, og det er vi svært stolte av. Vi ønsker også å gjøre en enda bedre jobb på barnefotballen. 

Vi har et damelag som er nr. 5 i øverste liga for kvinner. Og det med et av de yngste lagene med lavest budsjett i hele Toppserien. Damelaget har adskilt regnskap og økonomi fra breddedelen av klubben. Prosjektet «Drømmen om Europa» er øremerket damelaget, og påvirkes ikke av svake økonomiske resultater i for øvrig.

Det er også viktig å presisere at Lyn Fotball og Lyn 1896 er to ulike virksomheter. Den pågående emisjonen har ingenting med Lyn Fotball å gjøre. Dette handler om A-lag herrer som svært gledelig nå har rykket opp til 2. divisjon.

Tiltak
For å skape større sikkerhet for et positivt driftsresultat, har styret besluttet å gjennomføre noen ekstra tiltak på slutten av 2022, bl.a. en egen dugnad.

Vi oppfordrer fortsatt potensielle sponsorer til å støtte oss, og minner også om muligheten til å gi en gave til klubben din. Og ikke minst – hvis vi vi alle nå tar et skikkelig dugnadstak ved salg av det som skal bli årets julegave i Nordre Aker – bambussokker, kan vi potensielt styre mot et overskudd på 300.000 kroner.

Vi oppfordrer derfor alle som er med i dugnaden om å drive aktivt salg av dugnadsproduktene på sosiale medier, banke på hos naboene, selge på jobben, ringe til bestemor og onkler og tanter, og selge bambussokker til den store gullmedaljen. Er du glad i Lyn, selg sokker! Eller kjøp av en du kjenner.

En stor takk rettes til dere som allerede har gitt gaver!

Heia Lyn!

Med vennlig hilsen
Styret i Lyn Fotball