J13 2022: En utrolig minnerik sesong

Foto: Lyn Fotball

Rett før jentene kunne ta seg en velfortjent Halloween-feiring mandag, kronet J13 en minneverdig debutsesong i ungdomsfotballen med å feire seriegull i 2.div søndag og bli kretsmestere etter å ha vunnet 1.div lørdag. En enorm lagprestasjon som gir hele gruppen fornyet motivasjon til å fortsette og legge ned en stor treningsinnsats uke etter uke!

Det var en spent og litt nervøs gruppe jenter som etter høstferien i 2021 endelig skulle ta steget inn i ungdomsfotballen. Lyn-lagene fra Berg, Tåsen og Ullevål skulle nå sammen med spillerne fra Koll bli samlet på ett brett, med fire treninger i uken pluss kamper. For noen var dette en stor overgang med mange nye fjes, mens andre allerede hadde kjennskap til mange av de andre jentene grunnet mange år sammen på LynAkademiet. En suksessfaktor for at oppstarten gikk så godt som den gikk var utvilsomt at flere av trenerne jentene hadde hatt i barnefotballen ble med videre inn i ungdomsfotballen i en overgangsfase. En stor hyllest sendes derfor i retning Inge Fossland og Mads Rønning fra Lyn, og til Per Hättestrand fra Koll, som bidro til at det var et trygt og godt miljø jentene kom til med flere kjente fjes.

Treningsgruppen gjennom året har bestått av 46 spillere, der to allerede har blitt solgt til utlandet* og en spiller har blitt hentet inn fra utenfor Norges grenser**, og det er gledelig å se at samtlige har hatt en rivende god utvikling gjennom sesongen vi legger bak oss. J2009-gruppen har blitt en gjeng som møter opp på trening 3-4 ganger i uken, bruker utallige timer utenom fellestrening til å jobbe med egen utvikling og som elsker å være sammen med hverandre som gruppe. En utviklingsorientert gruppe der morgendagens trening er like viktig som helgens kamper, for det er hvordan vi kan bli enda litt bedre for hver dag som i kombinasjon med skyhøy trivsel som gjør at vi gleder oss til hver dag med denne gjengen.

Vi har hatt enorm sportslig utvikling både i 1.div, 2.div og 3.div, hatt et uforglemmelig cupeventyr som gruppe på Sør-Cup, hevdet oss på tre fronter i Norway Cup og fått referanser på hvordan man ligger an mot de beste jevnaldrende lagene i Norge på Hamar Talentcup, der man attpåtil tok med seg pokalen hjem også. I tillegg har det å skape klubbkultur vært en høy prioritet på agendaen, så spillerne var tilstede da herrelaget endelig rykket opp, har vært på så godt som alle klubbens kamper i Toppserien og var selvfølgelig ringside når G13 tok Norway Cup-pokalen hjem til Kringsjå.

En stor takk til alle lagledere, sosialansvarlige, cupansvarlige og økonomiansvarlige rundt laget som har bidratt til å gjøre 2022 til et fantastisk fotballår for J09. Både Norway Cup og Sør-Cup er minner alle kommer til å ta med seg for resten av livet, og vennskapene man bygget og styrket på alle de sosiale arrangementene vi har hatt i løpet av året er verdt sin vekt i gull. Også en stor applaus til alle foreldrene som har stilt opp med kjøring og henting, til og fra kamper og cuper, og stilt opp som eminente supportere på alle lagets kamper. Å ha en så fantastisk foreldregruppe rundt årgangen kan aldri undervurderes.

Sesongen er ikke helt ferdig enda, det gjenstår trening torsdag og én kamp før siste spark som J13-spiller er unnagjort. Det siste sparket skjer i Vallhall Arena på fredag, der Kjelsås venter oss i finalen av OBOS Cup 2022. Den kampen har kickoff 18.00, og håper så mange som mulig har anledning til å støtte jentene i årets siste kamp, i det som uansett er, og har vært, en utrolig minnerik sesong!

*Humor, disse to spillerne flyttet med familien. Vi ønsker ikke noe konflikt med FIFA.

**Humor igjen, denne spilleren flyttet til Norge med familien. Vi ønsker fortsatt ikke noe konflikt med FIFA.