Lyn skal til VM

Forrige uke var Lyn Fotballfitness endelig tilbake på treningsfeltet på Kringsjå. Selv med strenge koronaregler ble det en vellykket trening for veteranene. Foto: Lyn Fotball

Forrige uke var Lyn Fotballfitness endelig tilbake på treningsfeltet på Kringsjå. Selv med strenge koronaregler ble det en vellykket trening for veteranene. Foto: Lyn Fotball

14. og 15. august arrangeres VM i 5-a-side for 60+ og 65+ i København, og Lyn har fått æren av å representere Norge i klassen 65+. Turneringen er delt opp over to dager der det spilles 5-a-side med gåfotball på lørdagen, mens det spilles vanlig 5-a-side på søndagen.

Det er Lyn Fitness som skal representere klubben og lagets valgte manager, Erik Sjetnan, er stolt over at klubben får representere Norge:

“Vi er veldig stolte av at Lyn skal delta som eneste norske lag i turneringen. Det blir veldig gøy og vi skal representere Lyn på beste måte. Vi skal spille i Lyn-drakter og dele ut Lyn-vimpler til motstanderlagene.”

Dette blir 12. gang turneringen avholdes, en turnering som startet opp i 2006 og har klubber som deltar fra hele verden. I 65+-klassen, som Lyn skal delta i, møter vi lag fra både Canada, Storbritannia, Tyskland, Gibraltar og fler. Totalt er det 12 lag fra 11 ulike land. Danmark får stille med to lag siden de er vertsnasjon i år.

Saken fortsetter under bildet.

God kok på første trening. Foto: Lyn Fotball

God kok på første trening. Foto: Lyn Fotball

– Først og fremt det sosiale
Lyn fotballfitness består i dag av 30 spillere, hvor eldstemann fyller 88 år i år. På grunn av den pågående pandemien har ikke laget fått trent sammen på et drøyt år, men forrige torsdag var de endelig tilbake. Med god korona avstand var alle elleve på økten strålende fornøyde med å være tilbake, og er klare for å finjustere formen til VM i København.

Sjetnan sier det er gledelig at de nå kan begynne å samles igjen og at turen til København blir veldig bra for det sosiale.

“Det er 20 spillere som har meldt seg på og det er gøy. Det er kun elleve spillere som kan registreres, så de som ikke spiller blir en god supportergjeng på sidelinjen", sier Sjetnan.

Når det kommer til målsetningene er Sjetnan klar på at det sosiale er det viktigste, men han klarer allikevel ikke å legge bort konkurranseintstinktet:

“Vi tenker at nummer 1 er det sosiale og opparbeide det sosiale. Det blir veldig godt nå etter den lange nedstengningen med korona. Det blir veldig hyggelig å reise sammen. Som nummer 2 har vi noen veldig gode fotballspillere i gruppen. Vi har flere som har spilt på høyt nivå tidligere, så vi ønsker å bite godt fra oss.”

Men han er klar over at det sannsynligvis kommer lag som satser tøffere og har et yngre aldrerssnitt.

“Andre lag har nok bedre spillere og kommer nok med flere som nettopp har byttet klasse til 65+. Men vi har masse erfaring og er rimelig bra sportslig, så vi skal slå godt fra oss.”

Invitasjon fra gamle venner
Årets turnering arrangeres av Akademisk Boldklub (AB) som var Lyn sin samarbeidsklubb for mange år siden. En gammel venn kom med invitasjon Lyn Fotballfitness om Lyn ønsket å representere Norge, og når gamle venner spør er det alltid vanskelig å si nei.

Vi kommer tilbake med om laget og turneringen når det nærmer seg avreise.