Oppdatert informasjon fra Lyn

Lyn-Kolbotn_0-0_2019_BillyBonkers_024.jpg

Tusen takk til dere alle for at vi står sammen i denne situasjonen. Aktiviteten er gjenopptatt, og vi går mot en gradvis gjenåpning.

Trenerne er kommet tilbake

Fra og med 20. april har samtlige lag fått tilbake trenerressurser på feltet. Alle trenerne er ikke tilbake enda, ei heller i 100 %. Men vi håper å kunne øke dette fremover. Utgangspunktet er at det skal være nok ressurser slik at trenerne kan delta på økter og følge opp samtlige lag. Alle lag er like viktige.

Aktiviteten gjenopptas - hvorfor kan ikke alle komme tilbake i 100 %?

Gitt vår økonomiske situasjon fra 2019 har vi ikke som klubb en robust økonomi. Vi har en del løpende (faste) utgifter som må dekkes, og vi har tapt en god del på manglende arrangementer som cuper, lyn-akademi, påskecamp og ikke minst manglende billett- og kioskinntekter (på kamper og cuper).

Vi har søkt om støtte gjennom «krise-pakken» hvor fristen var 21. april. Gjennom denne kan klubbene søke om kompensasjon for tapte billettutgifter, deltakerutgifter og merutgifter for arrangementer planlagt avholdt i perioden fra og med 5. mars til og med 30. april 2020. Krisepakken «treffer» ikke helt, og det er også noe som går utover oss. Den hensyntar ikke tap knyttet til salgsinntekter (kiosk), treningsavgifter og tapte sponsormidler.

Da vi enda ikke har oversikt over de økonomiske konsekvensene som følge av Covid-19. Hvordan disse treffer oss og hva vi får kompensert for, så kan vi heller ikke gjeninntre alle trenerne på nåværende tidspunkt. Og de som gjeninntres kan i all hovedsak ikke tilbys 100 %. Vi vil gjøre fortløpende vurderinger knyttet til dette, men mye vil også avhenge av hva vi får fra innbetalt av utsendt treningsavgift.

Treningsavgiften - hvorfor skal vi betale dette - aktiviteten har jo vært redusert?

Treningsavgift til samtlige lag er nå sendt ut, og mange lurer nok på hvordan vi kan ta «betalt» for en tjeneste som ikke er levert 100 % i en gitt periode som følge av pålagt nedstigning. Vi har gjort vårt ytterste for å sørge for mye aktivitet ved gjenåpning av banene 31. mars. Før påske var vi en av få klubber i Oslo som startet med organisert aktivitet, og da med en fantastisk støtte fra foresatte.

Treningsavgiften går ikke utelukkende til avlønning av den enkelte trener. Den dekker også utgifter knyttet til sommer/vinterdrift (varme) av baner, trenerkurs, trenerutvikling, trenere per lag, lagspåmelding, spillerforsikringer (fra og med 13 år), materiellforvaltning, utstyr i form av baller og mye mer.

Det er mye som inngår av aktivitet fra betalt treningsavgift, og hva som burde inngå hvor kan helt sikkert diskuteres. Men akkurat nå står vi i en situasjon hvor vi har en del løpende kostnader, hvor samtidig inntaksgrunnlaget forsvinner. Mye vil kunne tilbys og vil bli tilbudt fremover, bare på en annen måte. Innbetaling av treningsavgiften er helt avgjørende for at klubben kan opprettholde aktiviteten nå og på andre siden.

Oppdatert baneplan med økter

Her finner dere en oversikt over lagene sine treningstider på feltet: docs.google.com/spreadsheets/d/1vUc-WDmQqfHC8KF5zccJR1yQhN4GlK7U3tvD0GCzzuQ/edit#gid=1355879631

Fortsatt behov for foreldrestøtte på øktene

Det krever mye av klubben å sørge for at aktiviteten skal gjennomføres på en trygg måte, og her trenger vi fortsatt bistand fra foreldrene til å sørge for at spillerne forholder seg til gjeldende retningslinjer for smittevern på øktene. Duell/nærkontakt skal ikke forekomme, ei heller skal ballens tas med hendene eller heades. Vi tillegges et stort ansvar som klubb for å kunne igangsette aktivitet, men dette vil vi garantert få til sammen. Vi er utrolig takknemlig for all foreldrestøtte – tusen takk!

Avklaringer som gjelder seriespill før sommeren for aldersbestemte lag?

NFF avholdt møte med klubbene tidligere i april, og de sier at de i løpet av kort tid skal komme med en avklaring vedrørende seriestart for aldersbestemte lag. Det tilstrebes en mest mulig lik håndtering av oppstart i alle kretser. Det kommer føringer nasjonalt, og vi er innkalt til nytt møte 5. mai hvor det forventes en avklaring på dette.

Når det gjelder seriespillet og kretsserien, arbeides det med et nytt serieoppsett hvor tre prinsipper følges:

1. Tilby et rettferdig og sportslig godt seriespill

2. Søker likebehandling av alle ved endringer samtidig som de skal opprettholde alt kvalifiserende spill for påfølgende sesonger

3. Det skal kåres kretsmestere ihht Breddereglementet. Terminliste skal offentliggjøres så fort kretsen har dette på plass, og seneste 14 dager før første avholdte kamp.

Lyn-akademiet

Vi planlegger for å kunne tilby Lyn-akademiet fra og med mai. Det er flere klubber som allerede er i gang med dette, så vi skal gjøre noen undersøkelser for å se hvordan de tilbyr dette på en god og sikker måte. Dere vil få mer informasjon i løpet av kort tid.

Fremover?

Hva som skjer og når det skjer knyttes det mye usikkerhet til. Men, vi skal sørge for oppdateringer så fort vi vet mer. Når den verste korona-krisen har lagt seg gjenopptar vi prosessen ved å ansette en ny daglig leder.

Ta gjerne kontakt med oss ved behov:

Line Fiskerstrand Blekeli: linefiskb@gmail.com, 41312562 (styreleder)

Jan Henrik Øydne: janhenrik@lynfotball.no. Tlf: 484 59 930 (daglig leder/sportslig leder)