Banesituasjonen på Kringsjå KG1 - i det blå :-(

En skulle nesten tro det gikk an å spille fotball her, men dengang ei…

En skulle nesten tro det gikk an å spille fotball her, men dengang ei…

31/10 meddelte SFK Lyn følgende på hjemmesidene
”Marerittprosjektet «rehabilitering II av KGB1» nærmer seg endelig slutten. Prosjektet har nå rundet 5 mnd. - som er det dobbelte av planlagt anleggstid. Nå er sluttdato satt, fra entreprenøren, til 8. november. Det sikrer heldigvis vinterdriften! ….! Les hele saken her

På tross av at vi hadde troen på tidspunktet har det vist seg at kommunens entreprenør ikke har klart å ferdigstille banedekket på den sist lovede ferdigstillelsesdatoen. Gjenstående arbeider er å fylle sand i et område på ca 12*50m og å legge gummigranulat på alle 7500kvm, entreprenøren estimerer at dette vil ta 3 dager forutsatt at det er sne- og frostfritt..

Grunnene til forsinkelsene er mange, nå sist bl.a.:

  • Arbeidene på Kringsjå KG1 har blitt nedprioritert i forhold til andre oppgaver, selv om prosjektet beveget seg dypere og dypere inn i overtid

  • Sanden som skal legges i banedekket (før gummigranulatet") var frossen da den skulle kjøres ut i begynnelsen av november, noe entreprenøren ikke hadde tatt med i beregningen og brukte ekstra lang tid på å få knust sanden før utkjøring

  • Snøfall 8/11 kom tydeligvis som en overraskelse på arbeidene

  • Arbeiderene ble sist helg sendt hjem til sine respektive hjemsteder i påvente av snøfri bane

  • Entreprenøren har meldt sin tilbakekomst 18/11-2019

Punktene over belyser selvfølgelig et begrenset utvalg av grunnene til forsinkelsene, men er viktige elementer i klubbens oppfatning av nå-situasjonen.

Vi er fryktelig lei oss for situasjonen og har ufortrødent forsøkt å påvirke baneeieren, Oslo Kommune, til å fremskynde prosessen uten at dette ser ut til å ha gitt resultater.

Alternative baneflater er knapt tilgjengelig i Oslo for vintertrening, og klubben har heller ikke økonomi til å leie nødvendig kapasitet andre steder.

Dessverre må vi derfor meddele at all trening berammet på KG1 fortsatt er innstilt inntil videre, KG3 er nedsnødd og vi har ikke lov til å brøyte denne, så KG2 er eneste bane tilgjengelig for klubben inntil KG1 er ferdig. KG2 fylles med treninger så langt vi makter og tør.

Igjen, dette er fryktelig leit for alle parter i Lyn. Vi er dessverre vingeklippet slik situasjonen er nå og prisgitt at Oslo Kommune og dens leverandører kommer med en hurtig løsning på dette.

PS.

Arbeidet NFF Oslo gjør med å utarbeide en årlig Anleggsrapport om tilstanden for fotball i kretsen er uvurderlig informasjon for klubber, politikere og etater. Denne rapporten presenteres for politikerne i et samlet møte årlig og belyser situasjonen i Oslo for alle parter som verdifult belutnings og prioriteringsgrunnlag. Sammendrag av de siste 10 år for bydeler og klubber finnes i denne presentasjonen.