Videre til kvartfinale NM J16

Fredag reiste en delegasjon Lyn-spillere til Tønsberg for å spille åttendelsfinale i Norgesmesterskapet for Jenter 16. På Flint ESSO Arena ble Flint slått 5-1, og jentene er dermed klare for kvartfinale.

Spillerne hadde knapt rukket å avslutte siste time på skolen fredag, før de ble plukket opp og kjørt sørover. Flint hadde nemlig invitert til cupfest i egen by, og kveldens gjester var Lyn fra hovedstaden. Blåkledde for anledningen var laget klare for åttendelsfinale i NM J16, på stadion som i nyere tid kanskje er mest kjent fra TV2-serien «Fan av Flint» da herrelaget hadde John Arne Riise som hovedtrener. Direktesport var på plass for å sende kampen ut til folket, tribunen var full og forventingene om cupklassiker var stor. 

Det tok i underkant av ti minutter før Maiken Johannessen sendte Lyn i føringen. Maia Melgård kom seg til linja ute på høyre, og innlegget hennes fikk passere gjennom hele feltet til en umarkert Johannessen. Fra seksten meter dunket hun ballen knallhardt i nærmeste hjørnet. Ti minutter senere var ledelsen doblet. Lyn-jentene lyktes godt i sitt høye press, og målscorer Maiken vant ballen på Flints halvdel. Hun tok med seg ballen ned til cornerflagget, og la inn et millimeter presist innlegg på pannebrasken til Ella Polmar, som kontant stanget inn 2-0. Kveldens tredje scoring kommer etter et vakkert Lyn-angrep der Melgård styrer inn et innlegg fra Ella Aamaas, og rett før pause sitter 4-0 da Polmar header inn et hjørnespark fra Johannessen. 

Etter sidebytte gikk Flint ut i hundre, og fikk betalt for aggressiviteten da de vinner ballen høyt i banen og kontrer inn 1-4. De skulle også klare å skape én stor sjanse til, men derifra og ut kontrollerte Lyn kampen, og fikk kveldens femte rett før slutt på nok et hjørnespark fra Maiken Johannessen. Med det kunne altså Lyn-jentene strekke armene i været, og rette blikket mot den kommende kvartfinalen. Trekningen er ikke publisert enda, men følgende lag er kvalifisert for kvartfinale: 

Blindheim, Bryne, Fyllingsdalen, Grand Bodø, Kolbotn, Lyn, Malvik og Stabæk.

Det er mye NM på Lyn i vente fremover, og allerede i morgen spiller damene kvartfinale i NM for senior borte mot Åsane klokken 18.00. Neste uke er det J19 sin tur til å spille kvartfinale, da de gjester regjerende mester Molde. Med andre ord en spennende tid i møte for de som er glade i NM!