Lyn Fotball

View Original

J16 videre i NM

Cornelia Grubben Graff og J16 er videre i NM. Graff som også har fått prøvd seg i treningskamp for a-laget denne vinteren.

Etter fullført gruppespill NM-kvalifiseringen for J16 i Oslo har Lyn sikret videre avansement i Norgesmesterskapet i fotball. Etter to seiere og en uavgjort i en tøff pulje med Stabæk, Røa og ØHIL endte man også opp som puljevinner!

I den første kampen ventet ØHIL på Ferd Arena Hosle. I garderoben satt det spillere født i både 2007, 2008 og 2009 fra flere ulike treningsgrupper, så det var knyttet en del spenning til hvordan laget ville fungere relasjonelt. Fasit viste seg å være at det ikke helt fungerte før pause, og selv om man sporadisk skapte farligheter fremover så ledet hjemmelaget 2-0 etter første omgang. Noen små grep i pausen var det som skulle til, for i andre omgang var det et mye skarpere Lyn-lag som hadde blitt langt mer varme i trøyen. Maia Melgård reduserte til 2-1 femten minutter inn i andre omgangen, og bare sekunder etter avspark ble Tuva Ryste Roth felt innenfor sekstenmeteren. Den unge Lyn-spissen var selv iskald fra straffemerket, og plutselig var lagene like langt. De neste minuttene bølget kampen fram og tilbake, før Maia Melgård dro fram et fantastisk soloraid og sendte Lyn i føringen 3-2. Noen minutter før slutt fullførte samme spiller hat-tricket sitt, og punkterte det matchen med sin 4-2 scoring.

Lyns scoringer mot ØHIL:

Kun fire dager senere ventet kamp to i NM-kvalifiseringen, denne gangen mot Røa på Røa Kunstgress. Selv om alle var enige om at å snu 0-2 til seier i første kampen var en sterk mental prestasjon, så var ønsket denne gangen å brakåpne kampen med intensitet og trykk. Det klarte man, men dessverre med negativt fortegn. Ivrige Lyn-supportere hadde knapt rukket å finne setet sitt på arenaen før hjemmelaget hadde tatt ledelsen 1-0. Verre ble det 15 min senere da Røa doblet sin ledelse. Maia Melgård reduserte til 2-1, men jubelen ble kortvarig da Røa gikk rett i angrep og scoret 3-1. Et håp ble tent rett før pause da Maiken Johannesen dundret et langskudd så hardt inn i krysset at målet enda står og rister, slik at man var på skuddhold før andre omgang. Siste halvdel ble ikke noe vakker omgang med fotball, men den inneholdt nok et spektakulært comeback. Louise Bro Strauss tok ansvar i egne hender, tok med seg Røa på løpetur over hele banen og kontrollert trillet inn utligningen. Fire minutter senere var Lyn for første gang i ledelsen da Strauss satt inn sitt andre for dagen. Derifra og ut tok Røa over kampbildet igjen, og det handlet mye om å forsvare inn ledelsen. Tjue minutter før slutt tryllet Lilly Bruusgaard fram et straffespark på venstresiden, og også denne gangen var Tuva Ryste Roth rolig som skjæra på tunet da hun økte ledelsen til 5-3. Flere scoringer ble det ikke, til tross for at Røa skapte mye farligheter på tampen av omgangen. Med det var man også sikret videre avansement allerede før siste gruppespillskamp!

Lyns scoringer mot Røa:

I 2022 stoppet NM-eventyret i en nervepirrende kvartfinale mot Stabæk, og det var nettopp fjorårets finalist fra Bærum som kom på besøk til Kringsjå for årets første hjemmekamp oppe ved Sognsvanns bredder. For en gangs skyld klarte man å ta ledelsen, og etter en dobbel av Louise Bro Strauss og en scoring fra Ella Aamaas, så gikk man til pause med ledelsen 3-1. Andre omgangen ble litt preget av slitne bein og hoder, og selv om Linnea Wang vakkert stanget inn 4-2 etter at Stabæk hadde redusert, så førte to relativt sene scoringer til at det ble poengdeling mellom de to rivalene. Med det var begge lag trygt videre, og det er ikke helt usannsynlig at det blir et nytt gjensyn med de blåkledde på et senere tidspunkt i turneringen.