Lyn Fotball

View Original

Lyn til topps i Norway Cup

Lyn sitt 2009-lag gikk hele veien og vant Norway Cup 2022. Foto: Espen Homlong Gaustad / Nordre Aker Budstikke

En fantastisk uke med Norway Cup er over og med Lyn-øyne ble det ekstra gøy. 18 lag deltok i verdens vakreste drakter og preget Ekebergsletta og andre baner rundt om i Oslo i rødt, hvitt og blått. Vi hadde med lag i mange ulike aldre. Jenter 2013 var yngste lag og gutter 2006 var eldste.

Strålende resultater, en samlende uke sosialt og en enorm innsats av alle sier det meste om uken. Mens de yngste lagene måtte vente til slutten av uken, så startet de eldre gruppespillet. Der leverte våre lag gode resultater og prestasjoner.

I gruppespillet var det to klubber som viste seg ekstra godt frem. Jenter 2009 og gutter 2009 vant begge gruppene sine overlegent. Lagene scoret til sammen 51 mål i gruppespillet, uten og slippe inn noe selv.

Fra gruppespillet gikk lagene enkelt videre og begge tok seg greit til semifinaler. Guttene slo Oppsal 2-1 i sin semifinale og sikret seg finaleplass mot Lørenskog Akademi. Jentene måtte se seg slått 4-1 av Odda på straffer, som til slutt vant J13-klassen.

Lyn G13 til topps
Mens J13-laget kunne feire en sterk 4. plass i Norway Cup, så skulle G13 ut i kamp på finalebanen på Ekebergsletta. En jevn kamp endte målløst etter fulltid og kampen måtte avgjøres på golden goal, altså første målet vinner. Der grep gutta sjansen og Viljar Sveinungaard Hus scoret det avgjørende målet.

Viljar Sveinungaard Hus sendte Lyn til himmels. Foto: Espen Homlong Gaustad / Nordre Aker Budstikke

“Det er helt ekstremt deilig!”, sa lagets kaptein, August Kulås Wibe, til Nordre Aker Budstikke etter kamp.

Han var aldri i tvil om at lagkameraten kom til å score når han fikk muligheten:

”Da ballen kom på bakerste og Viljar stod der visste jeg at han kom til å sette den ballen. Jeg følte en ekstrem glede".

En fantastisk prestasjon av våre talentfulle gutter! Gratulerer med Norway Cup-seieren!

Gøy også for de minste
Fredagen i Norway Cup-uken var det klart for de yngste på Ekebergsletta. Da skulle 5-er kampene spilles og våre tre 5’er lag skulle i aksjon. Der deltok J09 - Lyn Fotball Bolteløkka og våre to guttelag 10 - Lyn Fotball Ullevål FC og Ullevål United.

Se flere bilder fra årets turnering her.