Lyn Fotball

View Original

Jente Talentcup 2022

Helgen 12.-14. august reiste Lyn J13 til Hamar for å delta i Jente Talentcup med intensjon om å få bryne seg på de beste J13-lagene i Norge, kjenne litt på hvilke krav som stilles hvis man ønsker å prestere på samling og kanskje være så heldige å hente en pokal tilbake til Kringsjå.

Man har fått for vane å starte nye turneringer med målfest, denne gangen 11-0 mot Stange lørdag morgen. Men enda mer gledelig enn resultatet er at vi flytter ballen hurtig mellom oss og justerer på de små taktiske endringene vi snakket om i forkant. Mange spillere er involvert i flere flotte angrep, og det kommuniseres godt i bakre rekker som gjør at Lyn kan styre kampen, som vi ønsker å gjøre.

Det var varmt (22 varme) allerede klokken 10 da Stange var på motsatt banehalvdel. Legg til 5-6 grader på gradestokken når Kolbotn tok oss imot på Black River Park fire timer senere. Vi får en pangstart på kampen og leder 1-0 allerede etter 75 sekunder spill. Kampen er relativt jevnspilt og velspilt, og et prakteksempel på dette kommer etter 12 minutters spill. Et tålmodig og kontrollert angrep ender med en dobling av ledelsen rett før en cool break. Varmen steker, men likevel fortsetter vi å sette opp overtallssituasjoner overalt på banen utover i kampen. Det fører til to nye mål og en sterk 4-0-seier mot et godt Kolbotn-lag.

Lørdagens siste kamp var mot Ørn Horten. Selv om vi hadde tilbragt store deler av dagen i skyggen var det likevel 30 grader og mange slitne kropper 8 timer etter den første kampen. Med minimal, men intens oppvarming var drømmen å være effektive og spille klokt for å også ha friske bein til dagen derpå. Sånn sett får vi en drømmestart etter 3 minutter. Et fint angrep resulterer i 1-0-ledelse. Før pause dobles ledelsen, men vi følte vi hadde mye å gå på. Når andreomgang er ferdigspilt har vi økt 2-målsledelsen til 4-målsseier, og gått gjennom hele lørdagen uten å slippe inn mål. Når man i tillegg har scoret 19, kan det tyde på at jentene har gjort en god jobb i samtlige deler av spillet dag 1.

Søndag: Sluttspill

Søndag var det sluttspill, vinn eller forsvinn, og i kvartfinalen var det et av de bedre lagene i Østfold som møtte oss Black River Park: Ekholt. Derfor var det meget gledelig at vi muligens spiller sesongens beste omgang før pause. Kontroll på ball, skaper store muligheter, vinner ball tilbake hurtig, angriper og forsvarer oss som ett lag. Det resulterer i en fullt fortjent scoring 5 minutter før sidebyttet. Andreomgangen viser et prov på hvordan cupspill kan være. Kampbildet er snudd og vi må forsvare cornere, frispark og håndtere kontringer oftere enn i den første omgangen. Begge lag har muligheter til å score mål, men ingen av lagene får ballen mellom stengene før Lyn får straffespark 8 minutter før slutt. Da hele stadion hører den vakre lyden av nettsus så er ledelsen doblet, og vi er videre med 2-0 seier.

Ikke mange timene senere venter Konnerud i semfinalen. Én uke siden vi stanget og stanget mot et Odda-lag i Norway Cup skulle vi igjen bryne oss på en semifinale. Kampbildet var skremmende likt semifinalen på Ekeberg. Lyn har ball. Lyn skaper sjanser. Lyn får scoring annullert. Andreomgang starter, og Lyn blir mer og mer ivrig etter å få scoring. Klokken tikker, og Konnerud begynner å få noen farlige dødballer. Lyn får noen cornere. Avslutningene går ikke dit vi ønsker. Dommer blåser av kampen. Straffesparkkonkurranse. Denne gangen får vi god bruk for en blytung erfaring fra Norway Cup, og bruker den til å tippe marginene i vår favør. Vi scorer på våre straffer, og Konnerud bommer på en. Lyn i finale!

I finalen på Fartbanen venter Melhus. Gøy å møte lag fra andre landsdeler. På veien har vi møtt dyktige lag fra store deler av Østlandet. I finalen var motstanderen fra Trøndelag. Innmarsj, musikk, opprop av lagoppstillinger, Oslo mot Trondheim. En finale verdig. Vi starter kampen meget godt, og kommer til et par gode muligheter tidlig. Er tålmodige med ballen og dyktige på å vise oss for hverandre slik at alternativene er mange. Melhus er farlige på dødballer, og de får et par store sjanser på noen frispark i skumle posisjoner. Men det er ikke tilfeldig at før finalen er målforskjellen 23-0. Vi er sterke i samtlige lagdeler. 0-0 til pause. Jentene ble enige om å ta med seg erfaringene fra tidligere, angripe tålmodig, for sjansene kommer. Spille kampen, ønske ballen og skape muligheter for hverandre. Andreomgangen er hakket hvassere enn førsteomgangen. Enda bedre på å flytte ballen mellom oss, og skape gode vinkler og avstander. Vi styrer kampen og tillater veldig lite Melhusspill. Litt før halvspilt andreomgang bankes ballen i krysset og Lyn leder finalen. Fem gode minutter senere sitter 2-0-målet etter vakkert spill. Spenning skal det derimot bli på tampen når Melhus reduserer. 290 spilte minutter, nesten 6 timer fotball tok det før vi slapp inn mål, men det var til gjengjeld et vakkert skudd fra distanse. Finalen ender til slutt 2-1, og Lyn J13 kan slipper jubelen løs som vinnere av Jente Talentcup på Hamar 2022.

Troppen bestod av Dinah Aasen, Elise Juul Hovland, Ella Solum Tou, Emilie Sibbern Melbye, Lilly Bø Bruusgaard, Lilly Valebrokk, Maia Melgård, Mari Raanaas Hegland, Maria Diop, Maria Rønning-Haakensen, Nora Jarmyr Solum Whist, Nora Al-Fathi Witzø, Selma Hagfors Hättestrand, Sienna Ingebretsen Wergeland, Sofia Wedervang-Resell og Tuva Ryste Roth.

Vi takker også Kragerø IF for bidrag med gjestespiller.