Lyn Fotball

View Original

Bli med på tidenes enkleste ombruksdugnad

Lyn Fotball tar nå grep for å utvikle en enklere, rimeligere og mer bærekraftig løsning for å håndtere sportsutstyr gjennom klubben. Nå inviterer vi alle som har tilgang til brukt fotballutstyr for barn fra 6–12 år til å delta på tidenes enkleste ombruksdugnad.

Hvert år kjøpes det nytt sportsutstyr for over 20 milliarder kroner i Norge. Forbruket er kostbart for foreldre, og for mange har utstyrspresset bidratt til at de ikke lenger har råd til at barna deltar i idretten. For å snu trenden gjør vi det enklere enn noen gang å delta på en ombruksdugnad, som både bidrar til en inkluderende barneidrett, utgjør en positiv forskjell for miljøet og genererer viktige inntekter til klubben. 

Alt du trenger er å registrere deg her, legge det brukte fotballutstyret ditt i en pose og merke den med ombrukskoden du får når du registrerer deg. 

Resten tar vi hånd om: Vi henter utstyret hjemme hos deg, håndterer kvalitetssikring, upcycling og ombruk av utstyr og gir det nytt liv i neste sesong. Gjennom å tilgjengeliggjøre utstyret for nye medlemmer vil ordningen også skape verdifulle inntekter til klubben vår.

Innsamlingen er en del av en helt ny satsing på ombruk som skal gjøre det rimeligere, enklere og mer miljøvennlig å håndtere alt utstyret man trenger for å trene. Satsingen er et samarbeid mellom Lyn Fotball, stiftelsen We Play Green og det norske oppstartsselskapet Good Sports, som alle jobber for å gjøre idretten mer bærekraftig.

Allerede etter påske introduserer vi del to av løsningen – et abonnement på fotballutstyr med ombruk inkludert. Mot en fast månedspris får du levert alt utstyret barna dine trenger ved sesongstart og du kan enkelt bytte inn utstyr når barna vokser eller sliter ut utstyret sitt. Innbytte og retur av utstyr håndteres enkelt på nett og vi står for henting og levering hjemme hos deg.  

I første runde er tjenesten tilgjengelig for gutter og jenter fra 6–12 år, men planen er å videreutvikle løsningen til flere aldersgrupper og idrettsgrener i løpet av høsten.