Lyn Fotball

View Original

Årets julegave til LYN

Fantastisk førjulsgave til LYN. Her er leder i Rødt Oslo, Siavash Mobashir, styreleder i Lyn Fotball, Line Fiskerstrand Blekeli, styreleder, i SFK Lyn Benedicte Stiff og daglig leder i SFK Lyn, Morten Berge. Foto: Lyn

Den store julegaven til LYN er budsjettforlik mellom Rødt og bystyrepartiene, SV og AP, som nå vedtar egen budsjettpost på kr 8,65 millioner til utbedring av kunstgressbane 1. Dette vil sikre oss en god bane frem til den skal totalrehabiliteres i 2026/27. Vi vil fortsatt ha utfordringer i anleggsperioden i 2023, men kan nå virkelig glede oss til en sterkt etterlengtet banesituasjon på anlegget i løpet av 2023.

«Da jeg fikk telefonen fra Siavash Mobashir, leder i Rødt, med nyheten om at budsjettforliket hadde sikret penger til utbedring av KGB1, ble jeg både ekstremt glad, lettet og overrasket. Jeg hadde jo på styremøte, bare noen dager tidligere, konkludert med at løpet nok var kjørt for KG1 siden vi ikke hadde hørt noe», sier Benedikte Stiff, styreleder i SFK.

Les mer hos Nordre Aker Budstikke her

LYN har hatt en ekstremt vanskelig banesituasjon de siste årene hvor det virkelig toppet seg i 2022 med totalrehabilitering av KGB2, som ennå ikke er ferdig, og underkjennelse av en elendig KG1. Det er kanskje ingen klubber i Norge som har like mange rapporter som underkjenner sin hovedbane som LYN. De fleste rapportene er i regi av Bymiljøetaten (BYM). Forslag til løsninger og utbedringer har kommet fra klubbens selv, og avklaringer fra BYM har latt vente på seg.

Påvirkningsarbeidet har pågått lenge, og har vært tids- og ressurskrevende. Styrene i SFK og LYN Fotball har jobbet aktivt mot byråden, opposisjonspolitikere og politikere «på vippen». I flere omganger har klubben møtt i samferdsels- og miljøutvalget for å informere om vår dramatiske banesituasjon. I alle dialoger har vi hatt én ambisjon; å få utløst en tilleggsbevilling i 2023 for å reparere toppdekket på KGB1. Parallelt har daglig leder i SFK brukt mye tid på å følge opp og dytte på avklaringer fra BYM.

Opposisjonspolitikere i bystyret og ledere i idrettskretsen har stått på og talt vår sak. Helt til slutt tok partiet Rødt Kringsjå med inn i budsjettforhandlingene og sikret at penger ble øremerket KGB1. Nå ønsker vi dem alle en ekstra god jul!

“Dette er virkelig julegaven til fotballen, og til barn og ungdom som ukentlig trener på anlegget vårt. I tillegg kan vi nå endelig se frem til at vi i løpet av 2023 får tilbake en bane som skal holde Toppfotballstandard, slik at damelaget igjen kan spille sine hjemmekamper her,” sier Line Fiskerstrand Blekeli, styreleder i LYN Fotball.

HURRA, OG HEIA LYN!