Lyn Fotball

View Original

PM: Falch-Hennum blir ny daglig leder

Vi ønsker Kyrre Falch-Hennum velkommen som ny daglig leder i Lyn Fotball (LF) og SFK Lyn (SFK). Kyrre er på plass fra februar 2023. 

«Styrene i SFK og LF anser Kyrre som en svært god ansettelse, og vi gleder oss til å få ham på plass. Han har erfaring og kompetanse som vil bidra til å videreutvikle Lyn i samarbeid med alle gode krefter i klubben, kombinert med et ekte engasjement for Lyn», uttaler styreledere Benedikte Stiff i SFK og Line Fiskerstrand Blekeli i Lyn Fotball.

Med Kyrre, får vi en daglig leder som kjenner klubben godt; fra SFK Lyn-styret siste tre år, og tidligere fra styret i Lyn Ski. Barna hans er aktive i både Lyn Ski og Lyn Fotball, der han også er oppmann/lagkontakt. Kyrre er utdannet økonom og kommer fra jobben som COO i Wright trafikkskole. Han har solid ledererfaring, med tydelig fokus på drifts- og økonomistyring.

"Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som daglig leder i SFK Lyn og Lyn Fotball. Jeg har gjennom mine engasjement for klubben sett at det finnes forbedringspotensial på struktur og kommunikasjon, og ser frem til å bli bedre kjent med de som jobber i administrasjonen", sier Kyrre til klubbens nettsider.

En felles daglig lederrolle er ny for klubben. Kyrre får et overordnet ansvar for økonomistyring og administrasjon/ledelse med fokus på å utvikle og forbedre. Viktige oppgaver vil være å videreutvikle styringssystemer for inntektsoversikt og kostnadsstyring, sikre god anleggsutvikling/drift og øke gjennomføringsevne ved arrangement og dugnad, som er vesentlige inntektskilder for fotballen. 

Carl Gustav Borander fortsetter i andre roller i LF, blant annet knyttet til damelaget. Han sier: "Det er positivt at vi får inn en person som Kyrre i klubben, som gjør oss enda bedre skikket til å ta hånd om de mange administrative oppgavene som finnes i en slik stor klubb. Jeg kjenner Kyrre gjennom hans arbeid i styret til SFK Lyn, og han er en meget dyktig mann på økonomi. Jeg gleder meg til å samarbeide med han for å løfte klubben ytterligere".  

I SFK overtar Kyrre etter Morten Berge. Morten blir i Lyn frem til Kyrre er på plass. Styret takker Morten for solide bidrag og godt samarbeid, og fremhever særlig det solide arbeidet Morten har gjort på struktur, prosjektstyring og analyser/beslutningsgrunnlag ved viktige veivalg. 

Vi ser frem til å ta imot Kyrre som nyansatt daglig leder i Lyn Fotball og SFK Lyn!