Lyn Fotball

View Original

INNKALLING TIL EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE I LYN FOTBALL

Det innkalles til ekstraordinært årsmøte i Lyn Fotball onsdag 16. juni 2021 kl. 18:30 på Teams.

OPPDATERT:
Bakgrunnen for det ekstraordinære årsmøte er følgende vedtak fattet på ordinært årsmøte 9. mars 2021:

«Styret foreslår at årsmøte instruerer klubbens representant i Tinget (Forbundstinget) om å stemme for en utsettelse av saken som omhandler boikott av VM i Qatar for å sikre at saken kommer opp på et e.o Ting høsten 2021».

Qatar-saken ble utsatt på forbundets ting avholdt i mars 2021, og kommer nå opp på ekstraordinært ting som avholdes 20. juni. På det ekstraordinære fotballtinget skal det avgjøres hvilke virkemidler som er best egnet for fremme menneskerettighetene og bedre migrantarbeidernes arbeidsmiljø i Qatar, og klubbene skal ta stilling til om Norge skal boikotte VM i Qatar eller ikke.

Lyn Fotball ved styrets leder har deltatt på samtlige møter i regi av NFF og NFF Oslo knyttet til fremleggelse og gjennomgang av rapporten med påfølgende debatten vedrørende fotball VM i Qatar. Styret har gjennomgått rapporten (Mollekleiv-utvalget) og innstillingen til både NFF og Oslo NFF sine styrer. Innstillingen til NFF inneholder en redegjørelse fra rapporten samt forslag til 26 tiltak som det skal arbeides med fremover.

Styret ønsker å presisere at dette er en alvorlig sak, og Qatar skulle aldri blitt tildelt dette mesterskapet i utgangspunktet. Da dette valget imidlertid allerede er tatt, ser styret i Lyn Fotball det som viktig å belyse hvordan norsk fotball best kan bidra til at internasjonal fotball kan gjenoppbygge tillit til idrettens internasjonale verdigrunnlag gjennom konkrete grep og tiltak som skal hindre sportsvasking og bidra til å styrke menneskerettigheter. 

Styret til Lyn Fotball ønsker av den grunn å stille seg bak NFFs anbefaling om ikke å boikotte fotball VM i Qatar. I den anledning er det svært viktig å bemerke at forbundstinget må vedta klare krav og forventinger til FIFA og arrangører av kommende mesterskap i fotball, slik at dette ikke skjer igjen. Lyn fotball skal jobbe aktivt mot NFF for å påse at de tiltakene som utvalget foreslår følges opp.

Utvalgsmedlem Cato Haug stiller på e.o årsmøte i Lyn Fotball, og vil kunne si noe om arbeidet med rapporten.

Forslag til vedtak:

Lyn Fotball støtter ikke forslag om boikott av VM i Qatar 2022, og vil dermed stemme mot boikott på ekstraordinært forbundsting 20. juni 2021. Lyn fotball slutter seg til tiltak foreslått i rapporten og saksfremlegg til NFF i sakens anledning. Lyn fotball skal i kommende periode følge opp overfor NFF at disse tiltakene iverksettes.

Det presiseres at dette er forslag til vedtak, og at det er medlemmene som skal stemme over dette på e.o årsmøte. 

Tilhørende saksdokumenter:

ORGINALSAK:
Som følge av koronapandemien er det enda ikke mulig å gjennomføre slike møter annet enn digitalt, noe det er anledning til, jf. uttalelse gitt av NIFs lovutvalg 12. mars 2020.

Alle som ønsker å delta på ekstraordinært årsmøte bes om å registrere seg innen 9. juni, ved å sende en epost med navn og epostadresse til carlgustav@lynfotball.no.

Det er viktig for styret at vi får vite hvem som ønsker å delta på forhånd, slik at vi ved behov kan oversende relevant informasjon om gjennomføringen av ekstraordinært årsmøtet på forhånd, samt at vi kan kontakte deltakerne direkte dersom det skulle oppstå tekniske problemer under møtet.  

I forkant av årsmøtet vil det bli sendt ut invitasjon til Teamsmøtet til alle registrerte deltakere. 

For nærmere informasjon om digitale årsmøter, se NIFs side om digitale årsmøter her.

Dagsorden:

  1. Godkjenning av stemmeberettigede

  2. Valg av dirigent, protokollfører, samt to medlemmer til å underskrive protokollen

  3. Godkjenning av innkalling, saksliste og forretningsorden

  4. Behandling av sak

    • Forbundsstyrets (NFFs) forslag om et forsterket internasjonalt engasjement og arbeidet for å styrke menneskerettighetene i Qatar – og bruk av virkemiddel i dette arbeidet.

Styret i Lyns Fotball ønsker en diskusjon med våre medlemmer rundt denne rapporten og medlemmenes innstilling til denne i forkant av ekstraordinært forbundsting som skal avholdes 20. juni hvor saken skal opp.

Nødvendige sakspapirer vil bli gjort tilgjengelig 1 uke før møtet. Utvalgets rapport kan dere finne her: https://www.fotball.no/globalassets/nff-org/forbundstinget/forslag2_eoforbundsting.pdf

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Lyn Fotball i minst én måned, fylle minst 15 år i 2021, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til Lyn Fotball. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett.

For mer informasjon om årsmøte samt regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se Lyn Fotballs lov. Ved spørsmål som gjelder årsmøtet, kan styreleder Line Fiskerstrand Blekeli kontaktes på linefiskb@gmail.com

 

Oslo, 2. juni 2021
Line Fiskerstrand Blekeli
Styreleder
Lyn Fotball