Lyn Fotball

View Original

Bedre satsing på guttesiden

Lovende fremtid for ungdomsfotballen i Lyn. Arkivfoto: Lyn

Struktur og kompetanse
Struktur og kompetanse er på nå på plass for at ungdomsfotballen på guttesiden i Lyn kan ta store steg. Å være en del av ungdomssiden i Lyn er spennende på mange måter. Vi er en stor klubb med tilbud til alle i nærområdet og tilpasser tilbudet etter spillerens ønske. På guttesiden i ungdomsfotballen er det spillerne som selv velger hvor mye de vil trene. Klubben fasiliterer med gode trenere og et gjennomtenkt og godt opplegg. Dersom spillere ønsker å ha et godt utviklingsmiljø er Lyn rett plass å være!

Trenere med kompetanse
Det er ansatt dyktige og kompetente trenere på alle lag. Vi har i år fått flere ansatte trenere på alle våre lag, noe som gjør at oppfølgingen av våre spillere kommer til å bli tettere enn noen gang. Trenerstaben består av flere nasjonaliteter, forskjellige utdanninger og flere erfaringsbaser. Det gjør at vi som klubb har et ekstremt sterkt fagmiljø på trenerfronten, med flere sultne trenere som jobber hver dag for å bli bedre på spiller- og lagsutvikling. Vi har flere som har fullført trenerutdanning fra Norges Idrettshøgskole, samtidig som vi blant annet har Antonis Veras og Marcelo Ribeiro som har tatt sin trenerutdanning utenfor våre landegrenser. Lyn-ikonet Mads Dahm har kommet inn med toppspillererfaring som gjør at spillerne har noen å se opp til og noen å gå til hvis du lurer på noe angående karrierevalg.

Vi utvikler spillere, men også trenere!

Utviklingsansvarlig på plass
Det er en stor glede å endelig ha på plass en UA på guttesiden. Geir Runar Omli er ansatt for å følge opp de som ønsker å legge ned mye tid i fotballen og jobber både som hovedtrener for G15, og med oppfølging av trenere og spillere for å utnytte våre ressurser på en best mulig måte. Strukturen og oppfølgingen på guttesiden kommer til å oppleve ett enormt løft, noe vi allerede merker. Treningsprosessen har bitt satt i et enda større system enn det noen gang har vært når det kommer til planlegging av uke, planlegging av økter, monitorering av spillere og bruken av video mot enkeltspillere, og lag kommer til å bli enda hyppigere brukt på sikt. Spillerlogistikken i klubb har vi fått kontroll på, som gjør at vi lettere kan legge til rette for hver enkelt spiller uansett nivå, og uansett ambisjon/mål. 

Skole og idrett i samme system
WANG og Lyn har et tett samarbeid. Med tre trenere som jobber begge steder, har vi nå anledning til å gi Lyn sine spillere et enda mer helhetlig utviklingsløp med bedre kontroll på helheten. Det samarbeidet vi som klubb har fått sammen med Wang gir oss en gylden mulighet til å legge til rette for fotball og skole samtidig i et seksårsløp fra G13/8-trinn, helt opp til G19/VG3. Geir Runar Omli er inne på Wang Ung for å følge opp guttene i ungdomsfotballen tett, mens Tom Stenvoll sammen med Demba Traoré, er inne på henholdsvis jente- og guttesiden på toppidretten.