Lyn Fotball

View Original

J15 Regional: Lyn - Skeid

Kampen ble spilt onsdag kveld på en lett duggete Kringsjåmatte. Sesongens første seriekamp i J15 regional. Motstander var Skeid, et lag som er kjent for å være et av de bedre i landet, og da særlig på høyt press, aggressivitet og det å skape sjanser ved å legge press på deres motstandere. Dette var noe vi var forberedt på på forhånd, men også noe vi visste ville bli krevende, men også spennende, da vi har jobbet en god del med å forbedre frispillingsfasen de siste par ukene.

Kampen starter med et forrykende tempo, og det er Skeid som setter premissene for hvordan den første halvdelen av førsteomgang spilles. De presser med vanvittig energi, og gir oss liten tid til å spille oss ut bakfra, som gjør at de får lagt et visst press på oss. Mot slutten av denne perioden får de også belønning for strevet når de vinner ballen dypt inne på vår halvdel, og setter inn ledermålet.

Det som er gledelig er imidlertid at vi fortsetter å la ballen gå, og etterhvert som vi finner mer og mer ro med ball, blir Skeid løpende mer og mer mellom, og vi lykkes bedre med frispillingen, som fører til at vi oftere får satt opp fine situasjoner høyere opp i banen. Vi skaper noen halvfarligheter utover i omgangen, mye på grunn av at vi klarer å skape et kampbilde der vi har vesentlig mer ball enn Skeid.

Vi går til pause med 0-1, men likevel med en følelse av at det er en god omgang, hvor vi bare må fortsette å være tålmodig for å gradvis øke presset videre ut i den andre omgangen.

Andreomgangen starter med samme intensitet som den forrige, og vi klarer ikke umiddelbart å tilrive oss initiativet som vi hadde tilrivet oss mot slutten av den første. Vi er imidlertid fortsatt tålmodige, og bestemte i måten vi ønsker å løse frispillingen på. Sånn sett ligner andreomgangen litt på den første. Skeid får belønning for aggressiviteten deres tidlig i andreomgang, noe som gir oss en drøy halvtime å hente igjen 0-2.

Etter drøyt halvspilt andreomgang får vi en straffe etter at vi kommer oss løs på høyrekanten og får slått et innlegg. Når Emilie Sofie kommer først på ballen og blir felt bakfra i avslutningsøyeblikket er det lite å si på at det skal tas en dødball fra 11 meter. Den setter Kamilla hardt i hennes høyre hjørne.

Slutten av kampen preges av store rom over hele banen, og vi er hakket hvassere til å utnytte dette. Det kulminerer i en duell på midtbanen der Ingeborg viser både styrke, oversikt og presisjon når hun vinner duellen og spiller gjennom Kamilla direkte. Hun gjør ingen feil idet hun tar en skuddfinte for å forbedre vinkelen, og bredsider ballen i lengste hjørnet.

Kampen ender 2-2 etter en sterk opphenting, og vi får betalt for vår tålmodighet kampen gjennom.

For jentene sin del var det også helt fantastisk å endelig starte opp igjen med kamper etter en så lang periode uten. Vi ser dermed frem til en morsom høst med masse kamper!