Lyn Fotball

View Original

Informasjon fra Lyn ved inngang til Påsken og videre aktivitet

Kjære Lyn-familien,

Vi går inn i påsken ved å legge en helt spesiell tid bak oss. Og som en ansvarlig klubb, så skal vi som alle andre bidra inn i den nasjonale smittedugnaden. I slutten av mars åpnet Oslo kommune opp igjen sine anlegg, og tillot igjen organisert aktivitet så lenge regler for smittevern ble fulgt (koronavett-reglene). I går orienterte myndighetene om at konkurranser og arrangement ikke vil bli tillat før 15. juni, samtidig vet vi at denne datoen kan forlenges. Det medfører at det med stor sannsynlighet ikke vil være seriekamper/cuper på denne siden av sommeren.

Åpne baner – organisert aktivitet?
Når banene åpnet 31. mars merket vi et stort trøkk av unge fotballspillere som ikke kunne vente med å komme seg på banen for å spille fotball igjen. Denne formen for uorganisert aktivitet er ofte spillbasert, og medfører både dueller og nærkontakt. Så lenge dette er uorganisert, så har heller ikke klubben et direkte ansvar. Det vil være den enkelte borgers ansvar å sørge for at regler for smittevern overholdes, og ansvaret vil her ligge hos den enkelte og dets foresatte. Vi er en av landets største fotballklubber og når aktiviteten skjer på våre baner, så ønsker vi å ta en form for ansvar. Det er likevel vanskelig å innta en på-passer rolle 24 timer i døgnet med delvis permitterte/permitterte trenere. Av den grunn har vi valgt en løsning hvor vi ønsker en kontrollert tilpasset aktivitet, som er mulig å få til med hjelp fra dere foreldre som på-passere. Ved å tildele hvert lag en banetid sikrer vi at alle som ønsker å trene får muligheten til dette, og det vil ta brodden av all uorganisert aktivitet som ellers ville vært tilfelle. Vi kjører tilpassede økter i grupper på fem, som skal holde god avstand på to meter. Ballen skal ikke tas med hendende/heades, og de skal heller ikke ha noen form for duell/taklinger som medfører nærkontakt. Foreldrestøtten på disse øktene har i oppgave å sørge for at disse reglene følges, og for å gjøre denne jobben behøves ikke fotballfaglig bakgrunn. De få trenerne som fortsatt jobber (gjerne sammen med lagledere), sørger for at foreldrestøtten blir tildelt et opplegg med øvelser som er i tråd med gjeldende koronavett-regler. I hele perioden vil klubbhuset og garderober være stengt, så det er ikke mulig å benytte seg av dette.

Hvorfor og hvordan gjør vi dette?
Vi vet at mange barn savner sine kamerater og det å henge på Kringsjå. Det at idretten på lik linje som skolene må begrenses i stor skala, påvirker ikke bare den fysiske helsen, men også den psykiske helsen. Vi har av den grunn valgt å organisere aktiviteten, men vi har den største forståelsen for at noen velger å ikke la barna sine være med på dette. For dette er en vurdering hver enkelt familie må gjøre selv. Vi er helt avhengig av dere foreldre for å få dette til, nå som trenerne er permitterte samtidig som vi må ha nok personer til å følge opp på felte at smittevernsbestemmelser følges. Dere kan stille spørsmål om vi får dette til helt og fullt. Svaret på det er nei, men dere skal vite at vi gjør så godt vi kan. Vår vurdering er at vi som klubb tar et bedre ansvar ved at vi forsøker å organisere dette, enn at vi lar aktiviteten pågå rett utenfor vårt klubbhus uten noe form for tiltak.

Samtlige spillere skal lese gjennom klubbens koronavett-regler før de møter på økt, og skal bekrefte at dette er gjennomgått ved å kommentere lest i kommentarfeltet på Spond: https://www.lynfotball.no/blognyheter/2020/4/1/lyn-gjenopptar-aktiviteten-i-redusert-omfang-perioden-2-til-15-april

Når det gjelder utstyr må dette vaskes før og etter trening av én person, og ungdomslagene kan benytte seg av tildelt skap hvor lagets utstyr kan lagres mellom økten og ikke mikses med annet utstyr. Antibac skal benyttes av spillerne før og etter trening, og kan lagres i skapet.

Hva vil skje fremover?
Hva som vil skje med Lyn-akademiet og hvordan annen organisert trening blir fremover kan vi ikke svare på akkurat nå.  Vi ønsker å sjekke opp muligheten for å kunne tilby aktiviteter, men da hensyntatt koronavett-regler. I løpet av påsken vil vi også se hvordan barnefotballen kan organiseres for å sikre aktivitet med bistand til struktur og øvelser til trening. Vi vil også se på muligheten for å tilby aktiviteter utover i juli i form av sommercamp med mer for å veie opp for manglende aktivitet i denne perioden. Men alt dette avhenger selvsagt av hva som er lov fra nasjonale myndigheter.

Hva har vi gjort – økonomisk?
I den sammenheng må vi også vurdere gjeninntreden av permitterte trenere. Vi har et ansvaret for svært mange unge arbeidstakere som i seg selv er sårbare da de fleste er studenter og ikke har rett på dagpenger. Dette kombinert med en lite robust økonomi, så må vi gjøre svært viktige valg med hensyn til å drive klubben forsvarlig økonomisk i denne usikre tiden. Vi har i denne perioden kuttet kostnader, og meldt inn forventet tap som følge av manglende aktivitet til NIF. Selv om vi har kuttet kostnader og permittert trenere, så er det store faste kostnader som treningsavgiften skal dekke inn i form av baneleie, husleie, spillerforsikring, lagspåmelding seriespill, regnskap og revisor med mer. Vi vet enda ikke hvordan de 600 millionene som går til idrett, kultur og frivillighet skal fordeles, ei heller om det vil tilføres enda flere midler til denne potten. Mye er enda usikkert, men vi tilstreber å ha en så god økonomisk oversikt som er mulig i en tid hvor alt forandrer seg fortløpende.

Hvordan kan dere hjelpe oss fremover?

 *   Betale treningsavgiften – dette er vårt største og viktigste tilskudd i form av inntekt.
 *   Bidra som foreldrestøtte på ditt barns økter, vi får ikke til å gjennomføre dette uten dere!
 *   Blir grasrotgiver: https://www.lynfotball.no/blognyheter/grasrotandel!! Få med besteforeldre, onkler og tanter, fjerne slektninger og eventuelle naboer som ikke allerede er med. Hver grasrotgiver betyr mye, uten at det koster noe for den som blir med!
 *   Kjøp sesongkort/vip kort til damelagets kamper: https://www.lynfotball.no/blognyheter/2020/3/25/hvordan-kan-du-sttte-klubben
 *   Støtt oss på annet vis via vipps: 1896

Likevel - den aller største støtten dere alle kan gi - den er gratis – det er å heie på oss gjennom denne vanskelige tiden. Vi er i en situasjon som ingen av oss har befunnet seg i før, og vi gjør vurderinger fortløpende. Det betyr at vi også kan gjøre feil. Vi ber dere om å ha tålmodighet med oss. Men en ting er sikkert - vi ønsker sammen med dere ikke noe annet enn at vi skal komme oss velberget gjennom denne tiden – slik at vi på andre siden kan gjenoppta aktiviteten – og bli en sterkere klubb enn noensinne.

Vi vil ønske alle våre støttespillere en riktig god påske😊

Heia Lyn!

På vegne av styret
Line Fiskerstrand Blekeli
Styreleder