Lyn Fotball

View Original

Lyn gjenopptar aktiviteten i redusert omfang – perioden 2. til 15. april

Det har lenge vært savnet en presisering fra Idrettsforbundet og Helsedirektoratet knyttet til hva som mulig i forhold til uorganisert/organisert trening. Våre baner har vært stengt siden 12. mars, og ble gjenåpnet av Oslo kommune tirsdag 31. mars. Nå som banene åpner igjen, må vi sørge for at det ikke blir fult kaos som vi ikke har kontroll på. Utgangspunktet er at klubbene ikke kan pålegges ansvaret for å sikre at smittevernregler følges, og det avventes føringer og koronaregler fra NFF som skal komme før helgen. Lyn Fotball ønsker likevel å finne en måte å påse at det ikke oppstår fult kaos nå som banene kan tas i bruk igjen. 

I forbindelse med pressekonferanse med Helsedirektoratet og NIF 1. april ble det presisert at anleggene åpnet opp for organisert idrett, men da med forbehold om at smittevernreglene overholdes. For å unngå at samtlige 144 lag skal benytte våre baner på samme tid, ser vi oss nødt til å lage noen spilleregler for at vi sikre at smittevernregler faktisk følges. Det bemerkes også at regler og nasjonale føringer endrer seg hele tiden. Av den grunn må alle medlemmer forstå at det som gjelder i dag, ikke nødvendigvis gjelder i morgen.

For å sørge for at vi som klubb overholder smittevernregler, så har vi valgt å løse det slik at de ulike kullene med tilhørende lag tildeles en banetid hvor de kan disponere tildelt bane alene. Det gir oss mulighet til å ha kontroll på at antall spillere. For at vi skal kunne få til dette er vi avhengig av voksenkontakter som kan bistå oss under treningen. I all hovedsak skal gruppene få tildelt et opplegg i grupper på fem, foreldrekontakten skal være til stede på feltet under aktiviteten for å tilse at regler følges. 

Det er svært viktig at hvert enkelt lag er lojale for de føringer som klubben legger for å kunne gjenoppta en sårt tiltrengt aktivitet. Det betyr at når økten er ferdig, så skal man gå av banen slik at neste lag kan komme på. Det legges opp til 15 minutters pause mellom hver økt, og den er ment som et tiltak for å unngå at spillerne skal gå oppå hverandre. 

Gjeldende regler:

  1. Spillere må IKKE møte opp dersom de ikke føler seg i form, forkjølet eller har andre former for symptomer.

  2. Møte opp tildelt tid for ditt lag, og overhold dette tidspunktet.

  3. Laget deles opp i grupper på fem spillere (i faste grupper) og det skal være 2 meter mellom hver spiller.

  4. All form for nærkontakt skal unngås, og det betyr at det ikke er lov med duellspill eller kamper.

  5. Trenere kan ikke delta på treningen (de fleste er permitterte til over påske), og rollen til foreldrekontakten er å påse at regler overholdes. Vi må ha 2 foreldrekontakter per lag. 

  6. Hvert lag får tildelt utstyr (kun baller og kjegler) som kan hentes ut torsdag 2. april mellom kl. 10:00-18:00, og dette utstyret kan laget disponere til etter påske hvor det skal leveres inn igjen. Beskjed om når og hvor det skal leveres vil dere få beskjed om. Alt utstyr skal vaskes før det leveres inn igjen.

  7.  Det er ikke lov til å ta ballen med hendene eller heade.

  8. Det anbefales ikke at dere tar kollektivt, bruk heller beina eller ta sykkelen.

  9. Klubbhus, garderober og styrkerom er stengt.

Det er ikke noe annet vi ønsker enn å gjenoppta aktiviteten, men vi må også følge gjeldende føringer fra helsemyndighetene.  Vær så snill, snakk med deres spillere, og hjelp oss til å være lojale overfor de regler som er gjeldende. La oss sørge for at vi kan gjenoppta aktiviteten samtidig som vi bidrar i den nasjonale smittedugnaden. 

Det må presiseres at dersom et lag/spillere ikke overholde gitte regler, så vil dette få konsekvenser for laget til den/de det gjelder. Det er f. eks at man ikke forlater banen når økten er ferdig eller at man ikke overholder andre regler. Det at noen bryter regler medfører også at vi som klubb kan oppleve at vi igjen må stenge våre baner. Vi må også bemerke at nasjonale føringer endrer seg hele tiden, og at vi må til enhver tid må rette aktiviteten vi tilbyr etter gjeldende nasjonale føringer. 

Vi håper at aktiviteten vil kunne gjenopptas i enda større grad utover april. Men ber om forståelse at det ikke er noe vi kan ta stilling til på nåværende tidspunkt. Alt dette avhenger av helsemyndighetenes råd. 

Tusen takk til alle våre støttespillere der ute – vi skal komme styrket ut av dette!

Heia Lyn!