Lyn Fotball

View Original

Kvart million i gave til Lyn

Alle har ikke et søskenbarn på Gjøvik, men heldigvis for Lyn Fotball og Lyn 1896 FK har to brødre i Lyn-fotballen et søskenbarn i Ferd-konsernet. Det gir begge klubber 125.000 kroner i gave.  

 

Det er Alf Prøysen som synger om at «Æille har et syskenbån på Gjøvik». Det har ikke Tone Bjørnstad Hanstad, investment professional i Ferd Capital, men derimot to fettere som spiller fotball i Lyn. Derfor gikk tilbudet til Lyn da Johan H. Andresen i Ferd bestemte seg for å dele ut penger til idrettslag der ansatte i selskapet har egne barn eller nære slektninger. Den idrettsinteresserte investoren vet hvordan idrettslag sliter med økonomien på grunn av koronaviruset.

 

Det var Aftenposten SE HER som omtalte saken fredag kveld. Samtidig fikk ledelsen i Lyn Fotball og Lyn 1896 Fotballklubb den glade nyheten om støtte. Pengene var allerede satt inn på konto.

 

Styrelederne i de to klubbene kunne knapt fått en bedre nyhet.

 

  • Dette er helt fantastisk og til uvurderlig hjelp for oss. Vi står på døgnet rundt for å styrke økonomien i en kritisk tid. All aktivitet ligger nede, samtidig som vi trenger å rette opp underskuddet fra tidligere. Da kommer disse pengene som en gave fra himmelen, sier Line Fiskerstrand Blekeli, nyvalgt styreleder i Lyn Fotball.

 

  • Vi er i en krevende situasjon med stor usikkerhet på mange områder. Vi går glipp av del budsjetterte inntekter, og vurderer situasjonen fra dag til dag. Disse pengene gjør det lettere for oss, sier styreleder Petter  Sætherbakken i Lyn 1896 Fotballklubb.

 

De to styrelederne retter en stor takk til Johan H. Andresen for å tenke på idretten, og at det kommer en tid etter koronaviruset. En dag, forhåpentlig ikke så langt fram, skal barn og unge komme tilbake til vante rutiner. Idrett er for mange en viktig del av hverdagen. Derfor mener Andresen det er viktig at klubbene vil være i stand til å ta opp aktiviteten.

 

Det gikk fort da Lyn Fotball og Lyn 1896 FK skaffet seg 125.000 kroner hver. Tilbudet kom onsdag ettermiddag, og klubbene leverte en kort søknad noen timer senere. For Ferd var det viktig at dette ikke skulle skape mye administrasjon, så i løpet av torsdag og fredag var søknadene behandlet – og penger overført.

 

  • En så rask saksgang har vi vel aldri opplevd. Det er bare å takke Ferd, men også Tone Bjørnstad Hanstad som valgte at støtten skulle gå til Lyn Fotball og Lyn 1896, sier daglig leder i Lyn 1896, Bjørn Gohn Jønsberg. Han har neppe  skrevet en søknad så kjapt. Samtidig fikk han fram budskapet: «Vi i Lyn er en samlet familie hvor koronaviruset skaper store utfordringer. Det er ingen aktivitet, banene er stengt og inntektsgrunnlaget forsvinner. Vi tenker kreativt for å holde både ungdom og seniorspillerne i form gjennom bruk av digitale kanaler og tett oppfølging i den digitale sfære. Vi tar myndighetenes anbefalinger på alvor og har ingen nærkontakt.»

 

De to fetterne til Tone Bjørnstad Hanstad i Ferd, er Jonas og Jacob Hanstad. Jonas spiller på Lyns Gutter 13-lag. Laget skulle spilt sesongens første treningskamp for noen uker siden, men i stedet er all aktivitet lagt ned. Storebror Jacob (17) er på A-laget for menn. Han er nyoperert for korsbånd og menisk, og vil uansett ikke komme tilbake på en stund. Klubbtilhørigheten er viktig i en slik situasjon.

 

Lyn takker for støtten ved å sende platina årskort til Ferd. Så får vi se om Johan H. Andresen dukker opp på en kamp til sommeren.