Lyn Fotball

View Original

Ekstraordinært Ting i SFK LYN tirsdag 17. desember kl. 19.00

Ekstraordinært Ting i SFK LYN tirsdag 17 desember kl. 19.00 på Klubbhuset på Kringsjå

SAKSBESKRIVELSE
Ekstraordinært Ting har en sak til behandling; ytelse av et ansvarlig lån til LYN Fotball for å sikre positiv egenkapital per 31.12.2019. Dette er et krav for å unngå at Damelaget blir straffet med -8 poeng ved sesongstart.

Ved inngangen til året, hadde LYN Fotball MNOK 2,26 i egenkapital. I høst ble det klart at LYN Fotball av ulike grunner hadde kommet i en økonomisk svært krevende situasjon. Egenkapitalen var tapt, noe som er krevende i seg selv, men som er ekstra krevende med tanke på de kravene som stilles til Toppseriespill for Damelaget.

Styret i LYN Fotball har siden starten av november jobbet hardt og godt med å sikre inntekter for 2019 og for 2020. Av spesifikke ekstra tiltak, har en innsamlingsaksjon blitt igangsatt. Denne har foreløpig generert i overkant av kr 200.000,-, og folk i og rundt klubben fortsetter å bidra. På utgiftssiden, kan det fortsatt komme fakturaer gjeldende for 2019.

Det er per i dag usikkert hvor stort behovet knyttet til et ansvarlig lån er, men styret i LYN Fotball anslår det til max kr 350.000,-.

FORSLAG TIL VEDTAK
Styret i SFK gis anledning til å yte et ansvarlig lån, angitt til max kr 350.000,- til LYN Fotball. Lånet har som hensikt å bidra til positiv egenkapital per 31.12. slik at kravene til lisens for Toppseriespill er oppfylt.

Det tegnes en separat låneavtale som regulerer tilbakebetalingstid sammen med øvrige forpliktelser, som redegjort for på ekstraordinært Ting: Styret i LYN Fotball utarbeider treårig budsjett som godkjennes og følges opp av SFK. Nøkkeltall og likviditetsoversikt rapporteres til styret i SFK på månedlig basis. Sportslig skal et godt og bredt tilbud til barne- og ungdomsfotballen sikres. Damelagets økonomi legges i en egen avdeling, med hensikt å gi nødvendig oversikt og styring.

Benedikte Stiff
Styreleder Ski- og Fotballklubben LYN