ons, 5 mar, 2014.
Kampreferat Kjelsås G01 1 - Lyn G01 1

Lyn G01 Tg1 spilte tirsdag treningskamp mot Kjelsås Tg1. Det utviklet seg til en fantastisk kamp, der Lyn spiller sin beste kamp hittil i år. Et spillende og ballsikkert Lyn-lag viste både karakterstyrke og lagmoral da de hentet opp 0-2 til 4-2 seier etter strålende angrepsspill mot et godt Kjelsås-lag. Kampen viste hvordan vi som lag har hatt stor kollektiv utvikling, samtidig som enkeltspillere begynner å ta store steg.  Les mer for kort referat av kampen.

I flomlyset å Ferd stadion viste Lyn stor vilje til å trille ball, og hadde trolig et ballinnhav på rundt 60-70% gjennom kampen. Det var det få som trodde de første minuttene av kampen. Kjelsås starter kampen med aggressivt og høyt press, og scorer etter bare 1. minutts spill da de bryter en pasnings i midtbaneleddet og sender kula hardt i nettet. Lyn fortsetter å forsøke å spille seg ut, men sliter mot aggressivt motspillere og mister ballen flere ganger i farlig område. Etter 5 minutter spill scorer Kjelsås igjen etter en godt slått corner, og mange fryktet kanskje at det skulle bli en svært vanskelig kamp. Kjelsås fortsetter å presse høyt, mens Lyn fortsetter å trille ball i forsøk på å finne ledige rom. Sakte, men sikkert spiller vi oss inn i kampen, og begynner så smått å true Kjelsås-forsvaret. Vi går til første pause med 0-2 i sekken, men med en følelse av at kampen var jevnspilt. I pausen ble vingene bedt om å ta større defensivt ansvar, samtidig som vi skulle fortsette å utfordre Kjelsås ledd for ledd med en ballspillende tilnærming. Enkeltspillere ble utfordret til å bruke kommunikasjon og orienteringsevne til å finne de rette valgene med ballen i laget. 

Herifra og ut endret kampbildet seg fullstendig. Ettersom vi er meget dyktige til å holde kula i laget blir Kjelsås-presset sakte men sikkert mindre aggressivt. Med større defensiv arbeidskapasitet sørger vi også for flere brudd på midten, noe som gjør at spillet flytter seg i større grad over på Kjelsås sin halvdel. Ullrik sender avgårde et varselsskudd, og noen minutter senere blir han nydelig frispilt av Theodor. Det settes opp en fin vegg og alene med keeper setter han ballen knallhardt i nota under press fra en forsvarer. Samme mann gjør litt senere 2-2 etter frispilling fra Fabian. Lyn spiller seg til flere sjanser, men det mest imponerende er lagets vilje til å spille seg ut av vanskelige situasjoner og ta av press gjennom vridning av spill. På et tidspunkt holder Lyn kula i laget i ca 3(!) minutter i bakre ledd mens spillerne forsøker å finne gjennombruddsmuligheter. Ballen går fra back til keeper, opp til stopper, ut på kant, tilbake til keeper, opp til midtbanen, tilbake til stopper, ut på kant osv osv. Slik spilles det helt til en back plutselig finner rommet som trengs og laget flyttes oppover.

I 3. og siste omgang fortsetter Lyn kjøret og scorer et nydelig 3-2 mål. Oscar bob holder lekestue på kanten, utfordrer 1 mot 1 og sender en hard pasning fra dødlinja inn mot mål. Lyn fyller på med mange spillere og Eskil plasserer seg med et meget klokt løp på bakre stolpe og prikker inn 3-2. Ullrik fullfører sitt Hat-trick og setter 4-2 med et nydelig skudd fra 20 meter etter assist fra Jacob. Bakover spiller vi klokt i forsvar og selv om Kjelsås får fyrt av noen harde langskudd er Alexander meget trygg mellom stengene og holder Lyn unna trøbbel.

Vi takker Kjelsås for en læringsrik og spennende treningskamp. For Lyn sin del er vi fornøyde med enkeltspilleres vilje til å utvikle seg og ta steg, samtidig som vi kollektivt spiller oss inn i kampen på en forbildelig måte. Den possesion-orienterte spillestilen begynner nå å ta form og er noe vi skal bygge videre på i framtidige kamper. Den defensive kollektive arbeidsinnsatsen ble også mye bedre utover kampen. Dette var først og fremst en lagseier, og det er derfor laget som helhet som skal ha skryt i dag. Nå gjelder det å ta med seg de positive erfaringene fra denne kampen, samtidig som vi må holde oss på tå hev og fortsette med hardt arbeid på treningsfeltet for å sørge for videre utvikling. Jeg oppfordrer alle spillere til å reflektere over hva man lykkes med (og hvorfor), og samtidig tenke over (og lære av) situasjoner vi føler vi kunne ha løst bedre. Takk for kamp, vi ses på feltet!

 Mål: Ullrik (3) Eskil

Assist: Theodor, Bob, Jacob, Fabian

SIST OPPDATERT: ons, 5 mar, 2014

visma-logodnb-logogmax-logo

otto treider-logobjorknes-logo Nydalen vgs 2

Nemushummel logo11 Egon

A-laget Herrer